DAGENS RECEPT - Baconburgare med parmesandressing

Dessa burgare gjorde jag förra året på bara händer, jag rörde ihop lite allt möjligt och wholla, en burgare ifrån himlen! Så generös som jag är tänkte jag dela med mig utav detta recept till er idag! 
 
 
(4 portioner)
 
Hamburgefärs:
 
600-700 g nötfärs
1/2 dl grovsmulat vitt bröd
100 g hackad bacon smörsstekt i 2 sorters lök (löken läggs sedan åtsidan till dressingen)
1 msk olivolja + 1 msk fett ifrån baconsteket
salt, svartpeppar 
 
*i vanstående ordning skall ingredienserna röras samman*
 
 
Garlic och parmesandressing:
 
3 dl cream frieche
1/2 dl majonäs
50 g parmesan ost
(2 sorters lök ifrån baconsteket)
rivet skal ifrån 1/3 citron
2 nypor färsk, hackad basilika
 salt 
 
 
 

Kommentera här: